Σελίδες

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ομαδικές δραστηριότητες

 
 Ομάδα μελέτης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες , δυσλεξία, διάσπαση προσοχής.
Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Καθημερινή δίωρη μελέτη από Λογοθεραπευτή και Ειδικό Παιδαγωγό 

Ομάδα εμπλουτισμού λεξιλογίου και βελτίωσης της έκφρασης
Μέσα από δραστηριότητες αυξάνεται το λεξιλόγιο των παιδιών και βελτιώνεται η ικανότητα αφήγησης
Για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών


Ομάδα εκμάθησης κοινωνικών κανόνων και βελτίωσης της συμπεριφοράς.

Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδι ρόλων μαθαίνουν τα παιδιά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, όταν αποτελούν μέλος μιας ομάδας.
Για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών
Λεωφ. Βουλιαγμένης 326 & Σουλίου 1. Άγιος ΔημήτριοςΔημοφώντος 101-103 Άνω Πετράλωνα


Τηλέφωνα επικοινωνίας 211-4063771 και 6945177929
Προσιτές τιμές προσαρμοσμένες στις σημερινές οικονομικές συνθήκες

Κύκλος 6 εποπτικών σεμιναρίων Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής

Το κέντρο Σεμιναρίων Άρθρωσις για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει Κύκλο 6 Εποπτικών Σεμιναρίων Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής που απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών σχολών.


Ο κύκλος αποτελείται από 6 μονοήμερα σεμινάρια διάρκειας 5 ωρών το καθένα που μπορούν οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν μεμονωμένα ή στο σύνολό τους. 

 

Στην παρακάτω αφίσα μπορείτε να δείτε τις ημερομηνίες και το θέμα κάθε σεμιναρίου. 

Για παραπάνω πληροφορίες καθώς και για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε μας στο 211-4063771 ή στο 6945-177929.




Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

H επίδραση του παιχνιδιού στην ανάπτυξη της ομιλίας

Tα παιχνίδια είναι εξαιρετικά πολύτιμα εργαλεία για τη διαμόρφωση της ανάπτυξης του εγκεφάλου του παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της γλώσσας. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα παιχνιδιού που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση του λόγου και της ομιλίας των παιδιών. Τα επίπεδα αυτά χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των δεξιοτήτων παιχνιδιού των παιδιών.

 Υπάρχουν έξι επίπεδα παιχνιδιού στην κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών: το ελεύθερο παιχνίδι παρατήρησης, το διδακτικό παιχνίδι παρατήρησης, το μοναχικό παιχνίδι, το παράλληλο παιχνίδι, το συντροφικό παιχνίδι και το συνεργατικό παιχνίδι. Κάθε επίπεδο γίνεται πιο περίπλοκο από ό, τι το προηγούμενο, και απαιτεί περισσότερη επικοινωνία και πιο περίπλοκες γλωσσικές δεξιότητες.

Το παιχνίδι χρησιμοποιείται από την αρχική φάση της αξιολόγησης. Τα παιδιά μπορεί να είναι πολύ επιλεκτικά με τους ανθρώπους που αλληλεπιδρούν μαζί τους, έτσι ώστε όταν δουν έναν θεραπευτή για πρώτη φορά δεν υπόσχονται ότι θα συνεργαστούν άμεσα. Πρέπει να δημιουργηθεί σχέση πρώτα μεταξύ παιδιού - θεραπευτή, και αυτό γίνεται συνήθως μέσα από το παιχνίδι.

Είναι πραγματικά ένα φαινόμενο ντόμινο. Μέσω του παιχνιδιού αναπτύσσεται ο εσωτερικός λόγος, ο οποίος με τη σειρά του συμβάλει στην ανάπτυξη του αντιληπτικού και στη συνέχεια του εκφραστικού λεξιλογίου. Έτσι, αν ένα παιδί δεν έχει τις ικανότητες του παιχνιδιού, τότε όλο το σύστημα του γλώσσα μπορεί να επηρεαστεί.