Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πιπίλα – Πώς θα την αποχωριστούμε;



Πώς θ’ αποχωριστεί το παιδί μου, την πιπίλα του;
Είναι μια ώρα δύσκολη στην ανάπτυξη κάθε παιδιού και αναμφισβήτητα μία πρόκληση των γονέων ν’ ανταποκριθούν στο ρόλο τους, βοηθώντας το παιδί τους να τα καταφέρει.
Ο αποχωρισμός τις πιπίλας, σημαίνει τον αποχωρισμό μιας βασικής ασφάλειας του παιδιού και συμβολίζει την μετάβαση του σε επόμενο στάδιο ανάπτυξης. Για τους λόγους αυτούς, δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τη συνθήκη αυτή με μια οποιαδήποτε άλλη στη ζωή του παιδιού μας, να μην υποτιμάμε την προσπάθεια του να τα καταφέρει και να μην επιχειρούμε να το κοροϊδέψουμε προκειμένου να συμβεί αυτό απροβλημάτιστα.
Η στιγμή κάθε αποχωρισμού, μας επιβεβαιώνει ή όχι, το έργο που έχουμε επιτελέσει ως εκείνη την ώρα, ώστε να φανεί το παιδί μας έτοιμο να τον πραγματοποιήσει και δυνατό να τον αντέξει.
Αρχικά χρειάζεται να σκεφτούμε τους λόγους για τους οποίους προτείνουμε στο παιδί μας τη μετάβαση αυτή. Στη συνέχεια να οργανώσουμε τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να πεισθεί και τέλος να φανούμε πειστικοί απέναντι του πως είναι μεγάλο παιδί και ικανό να τα καταφέρει.
Δεν θα πρέπει να συγχύζουμε την προσπάθεια του με την πιπίλα, με άλλες αλλαγές στη ζωή του, όπως την είσοδο του στον παιδικό σταθμό ή την στέρηση της πάνας, καθώς επίσης και με γεγονότα που το έχουν επηρεάσει κατά οποιονδήποτε τρόπο συναισθηματικά.
Εκτός από τα γιατί και τους τρόπους που θα μοιραστούμε μαζί του, θα είναι ακόμα καλύτερο να έχουμε αναλογιστεί και τις κατάλληλες συνθήκες για να στέψουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, με απόλυτη επιτυχία.

Πηγή
http://www.my-family.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου